Hva trenger jeg for å slutte å røyke?

Slutte å røyke – hva trenger jeg?


Siden du er på denne nettsiden vil jeg anta at du ønsker å slutte å røyke ved hjelp av damp.
Først av alt, gratulerer med å ha tatt et valg!

Damping er et helt fantastisk alternativ for dem som allerede kanskje har prøvd å slutte å røyke uten hell, kanskje har en prøvd plaster eller tyggis eller gjerne begge deler og ingen av disse har kanskje hatt den ønskede effekten. Kanskje er du en som snuser og som ønsker å legge den bort – uansett bakgrunn er damping et veldig fint alternativ.


Hvor skal jeg starte??

Du trenger i utgangspunktet kun 2 ting for å kunne ta i bruk damp.

1) Du trenger åpenbart en personlig fordamper (e-sigarett). Fordamperen kommer i mange slags former og fasonger, noen har innebygde batteri mens andre har batteri som en lader i en ekstern lader. Du kan lese mere om forskjellene her 🙂

Mange nybegynnere ønsker en fordamper som er enkel og intuitiv i bruk, og disse kan du finne på norske nettbutikker samt i fysiske dampebutikker landet rundt. Hvis du ønsker hjelp til å velge rett utstyr kan du ta kontakt med meg gjennom denne siden, eller du kan kontakte ønsket butikk direkte.

Vanligvis er nesten alt du trenger med i et nybegynner-kit; personlig fordamper, ladeledning, fordamperhode (atomizer), ekstra coil samt informasjon om hvordan ta i bruk utstyret. Illustrert på bildet er et typisk nybegynner-kit (dette settet er fra Innokin) hvor du har en personlig fordamper med tilhørende tank. Kittet kommer med 2 coiler samt USB-ladekabel, forskjellige munnstykker (drip tips) og en veldig behendig holder/stand for å plassere kittet på når det ikke er i bruk.


 

2) Du trenger også en e-juice for å kunne dampe.
De aller fleste som skal kutte tobakken ønsker juice med nikotin og denne typen juice vil være tilgjengelig for salg i Norge til sommeren 2018. Inntil da får du kun tak i juice uten nikotin i Norge, men de aller fleste som damper kjøper nikotinholdig juice fra land i EU/EØS.

Det enkleste er ofte å bestille fra Sverige eller England og da kan man få juice med nikotinstyrke helt opp til 20mg. Du kan finne linker til mange pålitlige nettsider i Norge samt EU her. Vær oppmerksom på at tollgrensen er kr. 350.- (innkludert porto) – alt over denne summen må fortolles.

Illustrert på bildet er noen få av de tilgjengelige juicene du kan få tak i. Noen er kjøpt i Norge, andre er kjøpt fra utlandet. Noen av dem er fruktige på smak, mens andre er krydrete og aromatiske. Valget er uendelig så det burde være enkelt å finne en smak som du liker 😀

 


Trenger jeg noe mere??

Nei egentlig ikke 🙂
Valg av utstyr er veldig individuelt da enkelte ønsker at ting skal være fancy eller se litt avansert ut, mens andre ønsker det så enkelt som mulig. Valg av juice er også svært individuelt og utvalget av juice på markedet i dag er grensesprengende! Du vil finne juice med smaker av frukt, eller iskrem, milkshake, frokostblanding, karamell, tobakk, mint, ja til og med kaktus! Her er det bare å slå seg løs og prøve ut forskjellige smakspaletter for å finne den du liker best.

Nikotinstyrken er også veldig individuelt og her fins det heldigvis ingen fasit; du velger den styrken som er riktig for deg basert på hvilken fordamper du har (MTL eller DL) og hvor mye du tidligere har røyket/snuset. Hvis du røyker en 20-pakning eller mer om dagen vil en juice fra 12mg opp til 20mg nikotinstyrke være rett for deg. Noen opplever at 18 og 20 kan være litt for sterkt, da går man bare ned på styrken til 12 eller 16. Mere om nikotinholdig e-juice og hvordan velge rett kan du lese her.


 Woah!! Hva er dette på bildet og er alt dette utstyret nødvendig??

Selvfølgelig ikke! 😀
Dette var en pakke jeg fikk for en god tid tilbake, det var min første solide oppgradering fra begynner-utstyr og jeg ønsket å avansere til selvbygging og hjemmemiksing av juice. Dette var et felt jeg ønsket å fordype meg i siden jeg på dette tidspunktet også hadde damping som en hobby.

Å avansere til denne typen utstyr er slett ikke for alle og jeg poengterer at det på ingen måte er nødvendig for å slutte å røyke. Å avansere er en egen liten nisje innenfor damping hvor selvbygging og miksing blir en lidenskapelig hobby. Men faktisk er antallet dampere som bruker enkelt oppsett i stort flertall. Jo mere erfaren en blir er det fint å vite at mulighetene er der – hvis man ønsker å gå den veien 🙂


Les mere om;

Comments are closed.