Eleaf iStick Pico 25 m/ Ello

Eleaf slår til nok en gang!


Kompakt, kraftig og brukervennlig – Eleaf vet hva de driver med!
Dette kittet er en solid innertier for både nybegynneren og den erfarne damperen som ønsker en mindre men dønn solid mod og tank.
Vi ser nærmere på Eleaf iStick Pico 25 med Eleaf Ello sub-ohm tank!


 


 

 

Produktet er utlånt av den norske dampebutikken Vaporix med formål om økt kunnskap av nevnte produkt blandt publikum.
Mjøsas fineste dampebutikk lokalisert på Gjøvik i Oppland har også en egen Facebookside.
Butikkens lokaler befinner seg forøvrig i Tordenskjoldsgate 1, Gjøvik.

 


Litt om modden;


Eleaf iStick Pico 25 er en meget solid liten mod bestående av aluminium zinc alloy og plast hvor plastdelen er av glossy finish.
Plastdelen av modden skal etterligne det ikoniske løvbladet fra Eleaf sin velkjente logo.
Pico 25 har et stort og tydelig display som viser all informasjon om gjeldende innstillinger, den har 3 knapper (hovedknapp over displayet, pluss + og minus på moddens underside) og den har en microUSB-port for hurtigladning samt oppdatering av firmware.

iStick Pico 25 er mye godt den samme som den velkjente modellen iStick Pico.
Pico 25 derimot er som navnet tilsier; 25mm bred – det vil si at den tar tanker/atomizere opptil 25mm.
Siden den er 25mm bred er også resten av kroppen pittelitt større enn sin forgjenger, men vi snakker uansett om millimetere her så også denne modden ligger svært komfortabelt i hånden din.

Pico 25 har ikke innebygd batteri så her må du ha et eksternt batteri av typen 18650. Siden tanken som følger med i kittet kjører en høyere watt vil det være gunstig om du bruker et batteri som tåler high-drain, Sony sine VTC5A er svært gunstige til dette formålet. Du kan hvis du må, lade batteriet gjennom moddens microUSB, men Eleaf anbefaler likevel at man bruker en egnet ekstern batterilader.

Pico 25 kan kjøre alt fra 1w til 85w. Om modden faktisk klarer å dytte ut hele 85w fra et enkelt batteri mener jeg er usikkert, men du vil helt klart komme ganske nært 80w. Dette er uansett en temperatur som få dampere bruker på denne typen mod, spesielt nybegynnere – men 0.2ohm coilen til Ello-tanken som følger med i kittet er rangert til å tåle opptil 80w.Helhetlig bruksområde.


iStick Pico 25 er kjempefin for nybegynneren da den har et oversiktlig display som er lett å navigere. Den kan hvis man vil, være svært lite komplisert – man kan kjøre en gitt watt på tanken og ikke bry seg med andre ting enn å trykke på knappen for å fyre. Samtidig innehar Pico 25 egenskaper slik at nybegynneren kan avansere når en føler seg klar til det. Uansett hvordan du damper og på hvilket nivå man er, så gir Pico 25 et bredt spekter av muligheter.

Pico 25 har sine justeringsknapper på undersiden. Her justerer du enkelt opp eller ned på watt, og med rett trykkekombinasjon kan du låse modden, rotere displayet og bytte om på display interface.

iStick Pico 25 er også kjempefin for den erfarne damperen som ønsker en nøytral mod med et preg av stealth.
Pico 25 innehar egenskaper som Preheat, Puffteller, Steath Mode, temperaturkontroll (TC) og Bypass.

TC/Temperaturkontroll;

 • Metall/Mode; Ni, Ti, SS, TCR-M1, M2, M3. 
 • Motstand på TC; 0.05-1.5 ohm.
 • Motstand i Bypass; 0.1-3.5 ohm.
 • Motstand i VW (watt); 0.1-3.5 ohm.


Komplett Kit!


Eleaf har tenkt på det meste med denne modden. iStick Pico 25 er en av de få nyere moddene på markedet som faktisk har «bottom air feed» -kanaler på 510-platen. Dette betyr at hvis du har tanker som har luftinntak på tankens underside, kan du fint bruke den på Pico 25. Eksempel på denne typen atomizere er Innokin Prism.

Du kan i realiteten sette hvilken som helst atomizer på iStick Pico 25 men den som følger med i dette kittet er en Eleaf Ello sub-ohm tank med 2-4ml kapasitet. Ello kommer i flere forskjellige fargekombinasjoner og man kan hvis man vil, skape en egen fargesammensetning ved å kombinere deler fra 2 forskjellige Ello-tanker 🙂 Atomizeren er svært enkel i bruk, den består av 5 deler hvorav den ene delen er coilen og den andre er munnstykket. De siste 3 delene er toppdelen, glasstanken og basen.


Påfylling av væske er lett – Ello’s toppdel skyves enkelt til siden og et påfyllingshull kommer til syne.
Glasstanken som er forhåndsinstallert rommer 2ml væske, men i esken følger det med en glasstank som vil gi deg dobbel kapasitet. Dette er svært gunstig da man får større juicekapasitet. Samtidig er det greit å være oppmerksom på at tankens høyde vil bli dobbelt så stor ved bruk av 4ml glasset.

Eleaf Ello er en stock-coil sub-ohm tank, det vil si at ohm’en er lavere enn 1.0 og at man innhalerer med direkte lungedrag. Ello benytter ferdigproduserte coiler (såkalte «stock coils») , og siden dette er en relativ vanlig tank i Norge vil du kunne finne coiler til Ello på de fleste norske nettbutikker samt fysiske dampebutikker.

Det fins 4 forskjellige coiler til Ello;

 • HW1 Single Cylinder Head (SS316L); 0.2 ohm, 40-80w (best mellom 50-65w), fungerer til Bypass, TC-SS, TCR, VW (vanlig watt) og Smart.
 • HW2 Dual Cylinder Head (Kanthal); 0.3 ohm, 30-70w (best mellom 45-60w), fungerer til Bypass og VW (vanlig watt).
 • HW3 Triple Cylinder Head (Kanthal); 0.2 ohm, 50-130w (best mellom 70-90w), fungerer til Bypass og VW (vanlig watt).
 • HW4 Quad Cylinder Head (Kanthal); 0.3 ohm, 40-110w (best mellom 50-80w), fungerer til Bypass og VW (vanlig watt).

Ved bruk av helt ny coil pass på at du drypper ett par dråper væske ned i coilens bomull. Når tanken er ferdig montert og du har hatt væske ned i den skal du la coilen trekke inn juice i minimum 15 minutter før du tar utstyret i bruk. Dette gjøres for å være sikker på at coilen er mettet av væske slik at den ikke svir seg når du innhalerer. Svidd coil er ergelig og dyrt, men kan heldigvis unngås 🙂


Sikkerhet;

I likehet med den eldre iStick Pico har også Pico 25 en rekke sikkerhetsfunksjoner.
Batterikammeret er tydelig markert med pluss og minus slik at du enkelt kan se hvilken ende av batteriet skal hvor. Skulle du mot all formodning sette batteriet inn feil vei, så vil Pico 25 faktisk beskytte deg takket være en avansert chip ombord.
Chippen i modden innehar også beskyttelse av bla.;

 • Atomizer Protection; Strøm kuttes automatisk av etter fyring lengre enn 10 sekunder. Displayet vil vise «Over 10s» .
 • Atomizer Low Alert; Hvis ohm er lavere enn 0.1 i watt/bypass, eller lavere enn 0.05 i TC vil ikke Pico 25 fyre. Displayet vil vise «Atomizer Low» .
 • Atomizer Short-circuit Protection; Hvis atomizer kortslutter (oftest pga. dårlig kontakt mellom 510-tilkobling og coil) vil ikke Pico 25 fyre. Displayet vil vise «Atomizer Short» .
 • No Atomizer Protection; Hvis ingen tank eller annen atomizer er tilkoblet Pico 25, vil ikke mod fyre. Displayet viser «No Atomizer» .
 • Low-voltage Protection; Hvis batteriet faller under 3.3V vil displayet vise «Battery Low» for så og vise «Lock» . Bytt batteriet for å låse opp.
 • Temperature Protection; Når den faktiske temperaturen på coil i TC-modus når gitt temperatur, vil displayet vise «Temp Protection» . Du kan fortsette og bruke utstyret som normalt.
 • Temperature Alert; Hvis chippen ombord i Pico 25 blir for varm (det kan skje ved kjededamping og ved veldig varm atomizer), vil ikke modden fyre. Displayet vil vise «Device Too Hot» – sett modden tilside og vent til den har kjølnet ned før du bruker den igjen.
 • Weak Battery Alert; Hvis batteriets voltkapasitet faller under 2.9V vil displayet vise «Weak Battery» . Dette skjer uavhengig av hvilken modus du bruker og utgangseffekten vil bli tilsvarende redusert.

 


I en klassisk Eleaf-innpakning følger det med;

 • 1 stk. Eleaf iStick Pico 25 (85w).
 • 1 stk. Eleaf Ello sub-ohm atomizer m/2ml glasstank.
 • 1 stk. HW1 Single Cylinder coil 0.2 ohm.
 • 1 stk. HW2 Dual Cylinder coil 0.3 ohm.
 • 1 stk. 4ml glasstank.
 • 1 stk. microUSB-lade/firmware upgrade kabel.
 • 1 stk. zip-pose med ekstra o-ringer, munnstykke og ekstradeler.
 • 2 stk. bruksanvisninger (engelsk).

Jeg har brukt dette kittet over en tid nå og jeg må si at jeg er imponert over moddens byggekvalitet, brukervennlighet og mobilitet.
Jeg kjenner at til tross for at jeg har en rekke modder jeg kan gripe, er Pico 25 svært nær hånden min uansett. Den er lett å frakte med seg, den får plass i jakkelommen eller i veska, og jeg slipper å engste meg over om tanken kommer til å lekke. Og det er til tross for at Ello har to gedigne luftinntak på tankens nedre del noe som i utgangspunktet skal gjøre tanken mere utsatt for lekkasjer. Det er uansett lurt å lukke luftinntakene når modden fraktes i lomme eller vesken, just in case!

Coilene til Ello produserer godt med smak – jeg bruker vanligvis drippere så jeg vet hvordan juicen min skal smake. Og Ello skuffer ikke! Jeg får frem en soleklar appelsinsmak med et hint av kjølning, den er søt og rund og er ganske så nær smaken jeg får fra dripperen. Skyproduksjon får jeg også – helt klart ikke like stor sky som fra en selvbygger-tank, men likevel er skyen stor nok til at ikke-dampere kan føle seg plaget om de støter på meg. Vis derfor alltid hensyn og respekt når du ferdes i det offentlige rom med damperen din 🙂

Jeg kan ikke annet enn å rose dette kittet. Det er helt klart for brukeren som ønsker et mobilt og enkelt sett, uansett om du er nybegynner eller erfaren. Modden i seg selv er solid og byr på mange muligheter om man ønsker å avansere opp fra vanlig watt. Og siden man kan bruke andre atomizere på Pico 25 vil jeg påstå at modden alene uansett er et godt kjøp. Man må dog være vant med sub-ohm og direkte-lungedrag for å kunne nyte Ello. Hvis du utelukkende damper MTL kan du fint bruke din MTL-tank på Pico 25. Ello kan da fungere som en fin plattform om du en gang i fremtiden ønsker å utforske DL på en trygg og god måte.


Les mere om;


 

Comments are closed.