Eleaf iStick Pico


Stor kraft i liten forpakning!


Eleaf iStick Pico 75W er en av de mest populære moddene i Norge, og det er ikke helt uten grunn.
Det er en kraftplugg i liten forpakning, enkel for brukerern å navigere samt er den pålitelig.
Dumt er det jo heller ikke at den kommer i mange forskjellige farger og finisher 🙂 

 

Produktet er utlånt av den norske dampebutikken Vaporix med formål om økt kunnskap av nevnte produkt blandt publikum.
Mjøsas fineste dampebutikk lokalisert på Gjøvik i Oppland har også en egen Facebookside.
Butikkens lokaler befinner seg forøvrig i Tordenskjoldsgate 1, Gjøvik.


Litt om modden;


Eleaf er en tungvekter på e-sigarettmarkedet og produsenten har fokus på sikkerhet og brukervennlighet.
I løpet av alle de årene selskapet har produsert utstyr til og for dampere verden over, har de utgitt en rekke modder, tanker – ja til og med egen juice! Det fins i dag intet mindre enn 7 forskjellige Pico-linjer, så her er det en mod for alle og enhver!

iStick Pico 75W er en liten og svært kompakt mod som komfortabelt ligger i hånden selv med en større tank på.
Da den ikke har et innebygd batteri må man bruke egne batteri; modden tar 1 stk. 18650. Dette er svært gunstig da brukeren kan bytte batteri ved behov – på den måten er man sikker på at man alltid har strøm på modden 🙂 Til tross for at du i utgangspunktet kan lade batteriet gjennom modden, anbefaler Eleaf likevel at batteriet lades i en egnet ekstern batterilader. Pass på ved bruk av høyere watt, TC eller Bypass at det utelukkende blir brukt high-drain batterier i Pico.

iStick Pico 75W kan kjøre alt fra 1 til 75 watt – det vil si at modden fint kan brukes av både nybegynnere og erfarne som damper munn-til-lunge, eller hvis man ønsker en varmere damp på sub-ohm kan man enkelt oppjustere watt til man finner den temperaturen som man best liker og som passer til coil. Maksimum ohm på vanlig watt er 3.5 ohm, mens minimum er 0.1 ohm.

For den mere erfarne damperen har Pico også egenskaper som muliggjør temperaturkontroll (TC) og Bypass;
TC/Temperaturkontroll;
● Metall/Mode; Ni, Ti, SS. TCR-M1, M2, M3.
● Temp; 100-315ºC / 200-600ºF.
● Motstand på TC; 0.05-1-5 ohm.

● Motstand i Bypass; 0.1-3.5 ohm.
● Motstand i VW (watt); 0.1-3-5 ohm.


Eleaf iStick Pico kommer i 13 forskjellige farger; 
Jet Black Bronze, White Broze, Brushed Silver, Full Black, White, Silver, Grey, Black, Hot Pink, Dazzling, Red Crackle, Brushed Black Silver, Brushed Gunmetal og Wood Grain.

 


Brukervennlighet;


iStick Pico har et OLED display som viser klart og tydelig moddens gjeldende innstillinger.
Modden har dessuten 3 knapper; hovedknapp er rett over displayet og 2 mindre knapper (markert med +/-) sitter på moddens underside.

Slå Pico på/av; Trykk 5 ganger hurtig på hovedknapp.
Dampe; Hold inne hovedknapp når det innhaleres mens modden er på.
Justering av watt; hold inne knapp markert med + eller – på moddens underside for å justere watt opp eller ned.

iStick Pico kan også settes i såkalt «Stealth Mode» – dette er en modus som enkelte synes er fin og bruke på plasser hvor lyset fra displayet kan virke forstyrrende på omgivelsene.
Aktivering/Deaktivering av Stealth Mode; Slå modden på. Hold så inne hovedknapp samt knappen markert med minus (-) i to sekunder. Displayet vil da fortelle deg at «Stealth Mode» er aktivert/deaktivert.

Når du har funnet den perfekte wattinnstillingen kan det noen ganger være lett og justere watt opp eller ned ved en feiltakelse. Dette kan resultere i en relativ ubehagelig opplevelse med en altfor varm eller altfor svak damp. iStick Pico kan dog låses slik at du ikke feiljusterer watt (med mindre du låser den opp igjen da) 🙂
Lås/lås opp; Hold inne + og knappene samtidig i to sekunder. «Lock» eller «Unlock» vil da vises i displayet.

Man kan også rotere displayet 180 grader slik at apparatet kan brukes av både høyre- og venstrehendte.
Rotere display; Slå modden av. Hold inne + og knappene samtidig i to sekunder. Displayet vil nå rotere 180 grader. Gjenta prosedyren for å rotere den tilbake.


Pico’s dimensjoner er;
70.5mm x 45mm x 23mm


Sikkerhet;


Til å være så pitteliten er det helt utrolig hvor gjennomtenkt dette produktet er.
Til og med batterikammeret er tydelig markert med pluss og minus slik at det ikke skal herske noen tvil om hvilken ende av batteriet skal hvor. Chippen ombord på Pico er den som styrer alle funksjoner og denne innehar kvaliteter som enhver bruker vil sette pris på.

Pico har bla. beskyttelse av;
● Atomizer Protection; strøm kuttes automatisk av etter fyring lengre enn 10 sekunder.
● Atomizer Low Alert; Hvis ohm er lavere enn 0.1 i watt/bypass, eller lavere enn 0.05 i TC vil ikke Pico fyre.
● Atomizer Short-circuit Protection; Hvis atomizeren kortslutter (oftest pga. dårlig kontakt mellom 510-tilkobling og coil) vil ikke Pico fyre. I stedet vises «Atomizer Short» i displayet.
● No Atomizer Protection; Hvis ingen tank eller annen atomizer er tilkoblet Pico vil ikke Pico fyre. Det vil vises «No Atomizer» i displayet.
● Temperature Alert; Hvis chippen ombord i Pico blir for varm (det kan skje ved kjededamping og ved veldig varm atomizer), vil ikke Pico fyre. Det vil da vises «Device Too Hot» i displayet. Sett modden din på bordet og vent til at den har kjølnet litt ned før du bruker den igjen 🙂


Oppdatere Firmware på Eleaf iStick Pico;


Eleaf iStick Pico 75w er full av sikkerhet. Med i esken følger det en microUSB-ladekabel som også kan brukes til å oppdatere moddens firmware.
Ikke la deg bli skremt av dette – en oppdatering er med på og gi deg en presis temperatur når du damper, den vil stabilisere chippens egenskaper og noen ganger kan en oppdatering også forlenge batteriets levetid.

Oppdateringen gjøres enkelt ved å gå til produsentens hjemmesider på PC eller Mac, scrolle ned til du finner navnet på modden din, velg så å laste ned oppdateringen til Windows eller Mac. Filen vil bli lastet ned gjennom en Zip-fil som du da pakker ut og installerer (filen vises som .exe på pc). Når programmet er installert slår du modden din av. Koble så modden til PC/Mac gjennom USB, maskinen vil da automatisk installere de nødvendige driverne for at PC/Mac skal kunne forstå hva modden vil. Når PC/Mac gir deg beskjed om at driverene er installert, åpner du programmet fra Eleaf. Programmet vil da automatisk gjenkjenne modden og spørre deg om du vil oppgradere firmwaren. Bekreft dette og i det nye vinduet skal du nå velge filen for oppdateringen. Filen er merket som et .bin dokument. Velg dette og Eleaf gjør resten. Når oppdateringen er gjennomført lukker du programmet ved å klikke «Exit» for så og koble modden fra USB.
Gratulerer, du har nå en oppgradert versjon av Eleaf iStick Pico 😀


Les mere om;


 

Comments are closed.