SV (SmokingVapor) ~ Mi-Pod

Det Beste Pod-systemet?Hva mer kan en damper ønske seg –
et lite og stilfullt podsystem, god batterikapasitet, støtter MTL og DL, har pods man kan fylle opp med sin favoritt juice?
Er podsystem fremtiden?

(og ja, «pod» uttales «pådd» – i tilfelle du lurte 🙂 )


Det er i dag svært mange podsystem på markedet.
Det virker nesten som om produsentene konkurrerer om det beste og det nyeste til enhver tid.
Men der er ett podsystem som skiller seg ut 🙂 Mi-Pod fra Amerikanske SV.

Veldig mange podsystem kommer med en forhåndsfylt pod. Når podden er tom for væske, kastes podden og erstattes med en ny. Det sier seg selv at til tross for at det virker lettvint – så er det også tilsvarende kostbart.

Mi-Pod er som navnet tilsier, en pod og et system. I motsetning til andre system er denne podden tom – du fyller den selv opp med din favorittjuice. Og det kan du gjøre igjen og igjen – ja helt til coilen virker rar og man kanskje mister smak og da forstår at det er på tide å ta i bruk en ny pod.


Mi-Pod er svært enkel i bruk. 
Apparatet i seg selv har en micro-USBport for ladning og den har en pitteliten knapp under USB som trykkes på 5 ganger for å slå den av eller på. Når du slår den på eller av vil et rødt lys blinke 5 ganger fra munnstykket (som er podden i seg selv). Mi-Pod har dessuten også LED-fargekoder fra munnstykket hvor blått lys indikerer at batteriet er fulladet, lilla lys på halvt batteri, og rødt lys ved lavt batteri.

Utover det er der ingen knapper eller innstillinger på Mi-Pod.
Man rett og slett fyller podden med juice, lar den sitte i ca. 10 minutter slik at coilen får sugd til seg væske, man slår den på og damper i vei!


Mi-Pod har en batterikapasitet på hele 950mAh – jeg sier «hele» fordi denne dingsen er knøttliten og det er helt utrolig at de har klart og dytte inn så mye kapasitet på så liten plass! Batteriet er selvsagt innebygd og for å lade det plugger du bare i den medfølgende USB-kabelen. Pass på ved bruk av veggadaptere eller ladebank at du bruker en adapter/ladebank på maks 1A out/input. Alt over vil forkorte batteriets levetid og potensielt skade det.


Podden i seg selv er enkel og navigere.
Det er en liten plastpod som har en microcoil i kanthal (fra 0.5-2.5 ohm). Coilen sitter i et eget lite kammer ved siden av selve juicekammeret og trekker til seg væske etter behov. Podden tar inntil 2ml væske og håndterer godt en høy VG juice. Væsken fylles på fra undersiden.

En pitteliten silikonpropp er det som holder væsken på plass og utrolig nok funker dette veldig bra! Jeg har latt min pod stå på benken over flere dager uten og være i bruk, og bank-i-bordet jeg har hittil ikke hatt noen lekkasjer.


På siden av munnstykket er det et lite hull hvor luftinntaket er. 
Dette hullet er akkurat passe stort til at man kan DL på Mi-Pod. Hvis man dog foretrekker MTL følger det med en mikroskopisk plastpropp som man kan plassere inn i luftinntaket for å begrense mengde luft. På denne måten har man i realiteten et apparat som støtter MTL og DL!

På undersiden av podden sitter også 2 kontaktplater som ved montering til systemet skaper en krets for batteriet. Pass på at disse kontaktene er rene og pene ved montering slik at du får god kontakt mellom pod og batteri. Når du plasserer podden på plass skal du høre en klikke-lyd, da er den klar til bruk.


I en stilfull innpakning følger det med;

  • 1 stk Mi-Pod.
  • 2 stk tomme pods m/plastpropp.
  • Micro USB-ladekabel i vakker blåfarge.
  • 1 stk ekstra plastpropp til pod.
  • 1 stk lanyard med stropp for montering på Mi-Pod.
  • Brukermanual og garanti samt noen kloke ord av Leonardo da Vinci.

 


Mi-Pod kommer i mange slags farger, teksturer og utførelser, det bunner vel egentlig bare ned til hva hjertet ditt begjærer.
Foreløpig er det 4 serier tilgjengelig; «Digital Collection«, «Metal Collection«, «Exclusive Collection» og «Rave Collection«. I tillegg fins det en hel del ekstrautstyr som lanyards, t-skjorter og forhåndsfylte pods. Utgangspunktet til produsenten SV er at systemene skal være enkle samt effektive i bruk, og at de skal være stilfulle men samtidig personlige – det fins en Mi for enhver smak.

Mi-Pod er et brilliant system som er enkel å ha med seg på reise eller ut på tur med bikkja.
Den er diskret, produserer passe stealthe skyer og juicemessig vil den lille podden vare deg i evigheter. Personlig drar jeg ingen steds nå uten Mi’en min, den er nesten blitt en del av meg.
Hvis du foretrekker utskiftbare coiler fremfor et podsystem kan du gå for Mi-One. Mi-One er stort sett den samme som Mi-Pod bare at den er coil-basert og ikke pod (pro tip; du trenger ikke bruke SV sine coiler – faktisk er coilene basert på Joyetech sine Cubis BF og de passer helt supert på Mi-One!)


Visste du;
Mi-Pod har vunnet 2 priser;
«Best Pod Setups» @ National Vape Expo og «Best Regulated Device» @ Vape Jam UK.


Foreløpig er ikke Mi-Pod tilgjengelig for salg i Norge, men titter man litt rundt på nett er det flere britiske nettsider som har dem for salg 🙂

Les mere om;


 

Comments are closed.