Coily Tool

Perfekt benlengde på coilen – uansett!


 

 


I Storbritannia sitter det en mann ved navn Simon Martin.
Simon damper og bygger coiler selv. Han er i gang med å bygge på sin nye RTA og plages med å få rett benlengde på coilen. Resultatet er at han klipper for mye – coilen blir for kort og må derfor kastes. Dette irriterer Simon. Det må da fins en måte å måle rett lengde før en kutter!? Simon setter seg ned og brainstormer ideer. Kort tid senere er den rette ideen på plass, en mal blir laget og en 3D-printer blir kjøpt. Coily ser dagens lys.


 

En stor takk rettes til min gode venn Beverly som uoppfordret fikk tak i en Coily og sendte den over til meg.
En takk rettes også til Simon som i sitt utrettelige arbeid, har utviklet et unikt verktøy som er et must-have for enhver entusiast! 

 


 

 


Litt om produktet;


Coily er et unikt verktøy for presis måling av coilbenlengde slik at man slipper å kutte feil.
Verktøyet er naturlig nok ment for viderekomne som bygger selv, og som har problemer med å finne rett benlengde på coilen før en klipper.

Feilkutting er noe enhver erfaren bygger kjenner til.
Hvor ofte har man ikke knotet med benlengde – spesielt når en jobber med velocity style build deck?
Coily gjør jobben for deg, den måler deck postene med presisjon og dermed kan du klippe coilen deretter. Du vil alltid få en perfekt benlengde på coilen og da står du også uten risiko for kortslutning, uten fare for kuttskader på den andre coilen og kanskje best av alt, du sparer deg for ødelagte coiler!

Coily ble originalt laget med tanke på postless decks men i samarbeid med det internasjonale dampesamfunnet ble verktøyet vidreutviklet til å kunne måle alle byggedekk markedet har å by på. Coily er produsert i England hvor enhetene Simon Martin lager er 3D-printet og kan personliggjøres med navn. Butikken Naturevape.co.uk var involvert fra tidlig stund og sammens har de nå fått på plass en mer kostnad- og tidseffektiv sprøytestøping som muliggjør produksjon av Coily i en høyere skala. Dette betyr at folk snart ikke trenger å stå på venteliste for å kjøpe sin egen Coily.


 

 


Hvordan fungerer Coily?


For å best kunne beskrive hvordan Coily fungerer kommer jeg til å illustrere det med bilder.

Coily har flere hull på verktøyets flate frontside. Disse hullene er store nok til å kunne passe alt fra enkle micro coiler til komplekse, eksotiske coiler.
Til venstre for disse hullene er der et tall. Tallene står under hverandre og går fra 3.0 til 8.0 og representerer bredden på byggedekkets post i millimeter.
Til venstre for tallet er der en «fordypning» i verktøyet, fordypningen er like stor (i millimeter) som tallet ved siden. Det vil si hvis tallet er 5.5 så vil fordypningen være 5.5mm bred.

Hvis vi ser Coily fra siden vil man se at undersiden av Coily ikke er flat som på frontsiden. Undersiden er delt inn i enheter, disse enhetene eller feltene om du vil, har ulik tykkelse og vil matche oversidens fordypning og nummer i gitt millimeter. Dette betyr at hvis du har en RDA eller RTA hvor byggedekkets post eksempelvis er 5.5mm bredt, vil undersiden av 5.5-feltet være nettopp 5.5mm tykt. Dette vil gi deg en presis benlengde på coilen din, uansett type RDA eller RTA.


 

 


La oss illustrere dette med bilder.


 

En kjent dripper som mange har i sitt arsenal er Dead Rabbit SQ. Den er jo svært enkel å coile i utgangspunktet men denne blir brukt for å illustrere hvor enkelt det er å finne rett bredde. Plasser byggedekkets post inn i den fordypningen som passer best. Her ser vi at posten er 4.0mm bred.

 


 

Når vi nå vet bredden på byggedekkets post, kan vi plassere coilen i rett hull på Coily. Her plassert i 4.0mm-hullet.

 


 

Hold en finger på coilen mens du snur Coily. Du kan nå klippe av overflødig benlengde.

 


 

Coilen er nå klar og kan monteres på byggedekket med perfekt benlengde!

 


 

Et annet eksempel er Twisted Messes 24 Pro, som har dual post four terminal build deck. I likhet med Dead Rabbit SQ ser vi også her at bredden er 4.0mm.

 


 

Jeg bruker fused claption wire i SS316L (26gax2+30ga), 7 wraps (teknisk sett egentlig 6 wraps) på 2.5 ID. Coilene plasseres fra oversiden inn i hullet til 4.0mm, Coily snus og coilbena trimmes.

 


 

Coilene er nå perfekt trimmet og kan nå monteres i byggedekket. Med hjelp av Coily slipper en å klippe mens en installerer og en slipper uønskede kortslutninger.

 


Passer uansett build deck!


 

Geekvape Zeus, single RTA. Skru ut skruene i byggedekket. Bruk et lite skrujern eller hexnøkkel og sett den ned i hullet til skruen for å måle dybden på hullet. Bruk en linjal eller målband til å se hvor dypt hullet er. Zeus er ca. 5.0mm dypt, så coilen settes ned i 5.0mm hullet på Coily. Coilbena trimmes og coilen monteres så på byggedekket.

 


 

Digiflavor Siren V2, single coil RTA. Mål avstanden fra byggedekkets ytterste postpunkt. Siren V2 er ca. 15mm bred post til post. Coilen jeg bruker har en ID på 3mm. Mattestykket blir da; 15-3=12. 12/2=6mm. Jeg plasserer coilen ned i 6.0mm-hullet på Coily og trimmer coilbena deretter. Coilen er nå klar og kan monteres på byggedekket.

 


Hvilken type RTA eller RDA du bruker, så spiller det ingen rolle.
Du kan alltid bruke Coily til å måle perfekt benlengde på coilen før du klipper. Skulle du likevel være i tvil på om lengden er rett, så fins det i dag et bibliotek hvor du kan lete opp de aller fleste tanker og dripperne som fins på markedet i dag. Her er alt listet og finner du ikke det du leter etter, ja så kan du selv legge det inn til hjelp for andre. Biblioteket fungerer mye godt som et forum så du lage en brukerkonto for å kunne lese eller bidra til samfunnet.

Coily-samfunnet er en svært engasjert gjeng og de er lydhøre for tips og råd.
Siden etterspørselen av Coily er høy er det pr. i dag venteliste på produktet. Alternativt kan du melde deg inn i Coily-gruppen på Facebook hvor det ukentlig legges ut 10 nye Coily for salg, her er det først til mølla prinsippet. Gruppen administreres av Simon Martin som er produsent og skaper av Coily.

Dette er virkelig et unikt verktøy som jeg vil påstå er et must-have for alle som er lidenskapelige for bygging. Både 3D-printede og sprøytestøpte Coily er alle produserte i Storbritannia og siden dette er et unikt design og ide, fins det allerede kloner på markedet da utgitt av overraskende nok større og velrenommerte selskap. Et av de siste bidragene kommer faktisk som en del av eskeinnholdet til en RDA fra Vandy Vape. Jeg vil derfor komme med en aldri så liten oppfordring; vurderer du anskaffelse av et verktøy som Coily, så gå for originalen. Den koster ikke mere enn £6 som tilsier litt over 60 kroner. Det er den faktisk verdt.


 

 


Linker til Coily


Coily Tool nettsted
Naturevape
Coily Facebook Group
Coily Bibliotek
Coily Tool Facebook-side
Coily Tool Twitter


Les mere om;

Forskjell på e-sigaretter, hva er rett for meg?
E-juice – med eller uten nikotin?
RBA / RTA / RDA / RDTA – hva er forskjellen?
Myter om e-sigaretter
Nyttige linker


 

Comments are closed.